„Sănătatea creierului şi longevitatea” este tema conferinţei pe care o va susţine la Deva, pe 24 februarie, profesorul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, între subiectele ce vor fi abordate numărându-se cele referitoare la misterele creierului, cele 10 porunci pentru sănătatea zilnică, elemente esenţiale în îndepărtarea factorilor de risc cerebral sau prevenirea bolilor neurodegenerative.

„Conferinţa abordează o problemă extrem de sensibilă, de delicată, care preocupă foarte multă lume, în mod deosebit în zilele noastre în care oamenii sunt supuşi unui stres permanent şi unor frământări, angoase şi suferinţe care îşi cer rezolvarea. Importanţa pe care o are sănătatea creierului, starea de echilibru şi de linişte interioară în obţinerea unei vieţi lungi şi tihnite va fi amplu prezentată, explicată şi argumentată de reputatul doctor Alexandru Vlad Ciurea”, a anunţat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, instituţie care organizează evenimentul.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate şi lansate două cărţi de mare interes pentru toţi cei preocupaţi de sănătatea mentală: „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, autor fiind Alexandru Vlad Ciurea, şi „Regăsirea fiinţei prin ştiinţă şi credinţă”, scrisă în colaborare cu părintele Constantin Necula.

Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Ciurea a fost implicat în peste 20 de proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, a realizat peste 23.000 de operaţii pe creier, dintre care jumătate la copii. A fost preşedintele Societăţii de Neurochirurgie din România timp de opt ani, având două mandate. Este autorul a peste 30 de cărţi de specialitate, a susţinut numeroase conferinţe în cadrul unor manifestări ştiinţifice din ţară şi străinătate. AGERPRES