Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov (SABIF) declanşează cercetarea disciplinară în cazul ambulanţierului care a provocat un accident miercuri seară în timp ce se deplasa în misiune cu o ambulanţă de transport neasistat.

„Este vorba despre un ambulanţier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06 şi, în timpul unei misiuni, a lovit uşor o persoană fără adăpost din Bucureşti, care traversa neregulamentar strada. Organele de specialitate ale Poliţiei au constatat că acest conducător auto consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%. Comisia de disciplină va analiza acest caz şi activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce priveşte testarea şoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru”, informează SABIF într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, la SABIF există procedură operaţională privind testarea cu alcooltestul pentru toţi conducătorii auto la înscrierea în program.

SABIF susţine că miercuri seara ambulanţierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menţionat şi pe foaia de parcurs.

Totodată, susţine aceeaşi sursă, din cauza faptului că existau cazuri în aşteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat.

„Cei doi colegi vor suporta consecinţele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranţă 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar şi neaplicarea procedurilor pe care noi le avem şi pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile, însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situaţie”, a declarat managerul SABIF, Alis Grasu, potrivit comunicatului de presă.

Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanţă a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol, arată sursa citată.AGERPRES