spital tulcea.jpgBugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea a fost suplimentat cu 1,8 milioane de lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, după ce în primul semestru numărul consultaţiilor şi tratamentelor acordate pacienţilor a depăşit plafonul stabilit iniţial.

Directorul SJU, Ion Popescu, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, demersurile făcute la nivel naţional pentru reforma în sănătate, subliniind importanţa tratamentului ambulatoriu, astfel încât în unităţile spitaliceşti să ajungă doar cazurile cu adevărat importante.

”Circa 70% din pacienţii noştri sunt urgenţe, iar reducerea numărului de paturi din unitate nu ne-a afectat activitatea, deşi unele cadre medicale s-au temut că pacienţii vor fi obligaţi să stea câte doi în pat. Sistemul de taximetrie cu Ambulanţa s-a limitat foarte mult, iar cei care vin fără bilete de trimitere, fără să fie urgenţe şi ajung la spital chiar la ore nepotrivite nu mai sunt acum internaţi obligatoriu şi sunt nevoiţi să stea în sala de aşteptare a Unităţii de Primire Urgenţe a SJU, lucru extrem de neplăcut atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal”, a declarat Ion Popescu.

El şi-a exprimat speranţa ca sistemul co-plăţii să fie pus în funcţiune cât mai curând, astfel încât la medicii de familie să ajungă doar cazurile reale. Ion Popescu a spus că până la sfârşitul lunii cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va primi 750.000 de lei din partea Consiliului Judeţean (CJ) pentru utilităţi.

”În şedinţa din această lună a Consiliului, SJU va mai primi 750.000 de lei pentru utilităţi şi urmează ca până la finele anului să mai primim o diferenţă”, a afirmat Ion Popescu. Încă de la sfârşitul lunii trecute, era cunoscut faptul că SJU are nevoie de 2,8 milioane de lei pentru a-şi achita datoriile către furnizorii de servicii, până la finalul anului. AGERPRES