Rusia a raportat vineri un nou bilanţ record al deceselor pentru o singură zi legate de noul coronavirus. Bilanţul de vineri a fost de 232 de morţi, după ce numărul zilnic al deceselor a fost până acum mereu sub 200, conform unui serviciu federal de monitorizare care raportează statisticile legate de coronavirus.
Creşterea numărului de morţi vine în contextul în care Rusia raportează un declin al ratei de infectare, autorităţile pregătind ridicarea măsurilor de izolare care au devastat economia.
Moscova, unde s-au înregistrat circa jumătate din cazurile de infectare cu coronavirus din ţară, ar urma să permită de luni redeschiderea magazinelor non-alimentare şi să îi lase pe locuitori să iasă la plimbare în anumite intervale.
În prezent, locuitorii Moscovei sunt sfătuiţi să rămână în casă, cu excepţia ieşirilor absolut necesare, cum ar fi cele pentru a cumpăra alimente, a plimba animalul de companie şi a arunca gunoiul.
Rusia a raportat peste 387.000 de cazuri de noul coronavirus, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după SUA şi Brazilia, conform unor date comparative compilate de Universitatea Johns Hopkins.
Numărul deceselor din Rusia legate de virus a ajuns la un total de 4.374, o rată a mortalităţii uşor peste 1%, conform statisticilor oficiale ale ţării.
Autorităţile din Rusia nu clasifică toate decesele pacienţilor testaţi pozitiv cu coronavirus în bilanţul relevant al morţilor, a precizat Departamentul Sănătăţii din Moscova.
Luna trecută, în Moscova au fost înregistrate 756 de persoane „care au murit din alte cauze, dar au fost testate pozitiv cu coronavirus”, se mai arată în comunicat. AGERPRES