reginamaria_baneasa.jpgReţeaua privată de sănătate Regina Maria a inaugurat marţi primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor.

Reprezentând o investiţie de 7 milioane de euro, Spitalul Băneasa este o construcţie de tip greenfield care se întinde pe o suprafaţă construită de 7.000 mp. Spitalul are şapte nivele şi este răspunsul la nevoile complexe de sănătate ale femeilor şi copiilor din momentul naşterii până la 18 ani.

„Ca medic, ai cea mai mare împlinire atunci când poţi să le oferi pacienţilor toate soluţiile de care au nevoie. Mulţumirea mea este că, indiferent dacă vorbim despre o femeie, de o viitoare mamă cu sarcină complicată, de un nou-născut cu probleme la naştere sau de un copil cu orice tip de afecţiune, în Spitalul Băneasa va găsi echipa interdisciplinară de medici care să îi poată oferi diagnosticul şi tratamentul potrivit, dar şi aparatura medicală şi infrastructura necesare pentru a putea realiza performanţă medicală’, a declarat Hadi Rahimian, directorul medical al Spitalului Băneasa, potrivit unui comunicat emis de reţeaua Regina Maria.

Spitalul Băneasa include patru săli de operaţie (obstetrică-ginecologie şi pediatrie), două săli de naştere, dintre care una cu posibilitatea naşterii în apă, 100 de paturi pentru mămici sau copii şi un etaj dedicat VIP. De asemenea, unitatea are servicii de anestezie şi terapie intensivă, camere de gardă 24 de ore din 24 pentru afecţiunile femeilor şi ale copiilor, ambulanţă dedicată, punct de transfuzie şi laborator de analize.

Secţia de neonatologie a spitalului este compusă din patru departamente – reanimare neonatală, terapie intensivă neonatală, recuperare prematuri şi supraveghere normoponderali -, fiind echipată şi pregătită să deservească şi alte spitale private şi publice care au nevoie de această infrastructură.

Aparatele de suport respirator pentru toate tipurile de terapie respiratorie, neinvazivă (NeoPuff, CPAP) sau ventilaţie mecanică, trusele de reanimare neonatală, incubatoarele, aparatele mobile de radiologie, sistemele de aspiraţie, sistemele de mixare aer-oxigen, lămpile de fototerapie pentru controlul icterului, dispozitivele de administrare intravenoasă a soluţiilor asigură reuşita intervenţiilor pentru nou-născuţi de la 28 de săptămâni.

Echipa medicală a Spitalului Băneasa include medici cu o expertiză impresionantă, precum: prof. dr. Mihail Mircea Jianu, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, conf. dr. Doru Dumbravă, medic primar cardiologie pediatrică, dr. Mihaela Scheiner, medic primar neonatologie. AGERPRES