Rețeaua creată recent de către Diaspora Românească este dovada vie că solidaritatea umană nu are granițe. Inițiată cu scopul de a pune laolaltă oameni dornici de a face binele, Rețeaua de Solidaritate conectează experți români din domeniul medical, social, civic, antreprenorial și nu în ultimul rând, juridic.

Radiografia celor 100 de zile a însemnat punctul de întâlnire a 400 de voluntari, mii de ore de muncă în 17 grupuri tematice de lucru, zeci de mii de cuvinte scrise și sute de mii de români mai corect informați. Sute de apariții în media și milioane de telespectatori. O bibliotecă digitală COVID-19 construită în 30 de zile, cu peste 300 de documente și 30 de mii de accesari în primele 24 de ore de la publicarea acesteia pe website-ul www.reteauadesolidaritate.com.

„Ne-am întâlnit în momente de criză planetară, dramatice, tragice chiar, dar am încercat să scoatem ce-i mai bun din noi. În ultimele 100 de zile am topit granițele, ne-am dat mâinile peste mări și țări, și-am făcut lucruri pe care altfel nu le-am fi putut realiza. Inteligența puterii colective și-a spus cuvântul”, a declarat Gabriela Mirescu, inițiatoarea Rețelei de Solidaritate, în întâlnirea aniversară, desfășurată luni seara pe platforma Zoom.

Forța implicării colective din România și Diaspora va continua, având în vedere  faptul că este țara care la nivel mondial exportă cel mai mare număr de medici, iar exodul populației este unul care ocupă primele locuri în top.