Rețeaua Binelui” este un proiect de responsabilitate socială, dedicat pacienților, aparținătorilor și publicului larg preocupat de sănătate. Este dezvoltat de Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES), în parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din București și cu susținerea financiară a companiei Cordia, parte a grupului Futureal. Pe platformă se găsesc articole, interviuri și podcast-uri cu specialiști (medici de familie, oncolog, genetician, psiholog, nutriționist, etc), dar și alte instrumente ce ajută pacienții la monitorizarea afecțiunilor oncologice în timpul și după finalizarea tratamentului.

”Prin Rețeaua Binelui ne-am dorit să informăm publicul larg, pacienții oncologici și aparținătorii acestora, supraviețuitorii de cancer despre o abordare tip 360, integrată a celor două tipuri de neoplasme (cancer de sân și cancer colorectal). Proiectul a avut de la bun început două obiective- informare și acces la specialiști”, a explicat Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

Primul obiectiv a fost acela de a oferi conținut de calitate, în care informațiile medicale complexe despre cancerul de sân și colorectal să fie prezentate într-o manieră simplificată pentru a încuraja prevenția, diagnosticarea precoce și abordarea unui tratament personalizat.

Pe platformă sunt abordate cele mai importante teme legate de cele două tipuri de neoplasme precum ”Care sunt semnele în cancerul de sân/colorectal care te trimit la medicul de familie?”, ”De ce este important să te programezi la medic pentru controale medicale periodice?”, ”Cum pot ajuta testele genetice și medicul genetician în managementul cancerului?”, ”Care este rolul echipei multidisciplinare – a oncologului, psihologului, nutriționistului?”, cu beneficii semnificative în îmbunătățirea calității vieții pacienților oncologici.
Prin rolul său informativ, platforma contribuie la îmbunătățirea nivelului de educare și conștientizare a populației cu privire la importanța prevenirii și depistării precoce și eficientă a cancerului.

Al doilea obiectiv al platformei ”Rețeaua Binelui”, care reprezintă totodată și marele avantaj al proiectului, este că facilitează accesul la o echipă de experți din diverse specialități.
Toate societățile științifice internaționale recomandă abordarea cancerului într-o manieră multidisciplinară, iar ”Rețeaua binelui” se bucură de colaborarea unei echipe formate din medici oncologi, medici radiologi, medici chirurgi, medici geneticieni, medici anatomo-patologi, medici de familie, psiho-oncologi, nutriționiști și navigator de pacienți oncologici. Membrii echipei multidisciplinare comunică cu regularitate pentru a optimiza circuitul pacienților cu cancer de sân și colorectal. Astfel, diagnosticul se stabilește mai rapid si corect, tratamentul este unul personalizat.