În nici o altă țară din lume rata cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus nu este atât de mare ca în Republica Moldova. Au fost momente când și unul din trei pozitivi COVID-19 erau lucrători sanitari. Managementul precar al crizei, valul de fake news și discursurile populiste agravează mult lucrurile. Ediția Specială a Dialogului cu Daispora de luni, 6 iulie, ora 20.00 este dedicată situației îngrijorătoare de peste Prut.

În dialog cu românii de pretutindeni, cu sufletul și gândul la cei de acasă, medicii din diaspora moldovenească – Maxim Untesco și Lilian Badan alături de Dr. Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății în guvernul Maia Sandu și jurnalistul Gabriel Basarabescu, expun împreună cu politologii Gabriela Mirescu și Marin Gherman fațetele crizei sanitare pe care o traversează mica țară de la frontiera Uniunii Europene.

Între lipsurile din spitale, numărul mare de cazuri de Covid-19 și știrile false care au asaltat societatea moldovenească, invitații emisiunii expun radiografia unui sistem de sănătate depășit, precum și efectele politizării excesive a crizei sanitare în Republica Moldova.

Dialogul cu Diaspora al Rețelei de Solidaritate poate fi urmărit Live pe facebook