Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au transmis la Direcţia de Sănătate Publică o solicitare pentru 1.300 de doze de vaccin COVID-19, în urma interogării angajaţilor care ar dori să se vaccineze, rezultând că 60% dintre aceştia au răspuns afirmativ.

Medicul epidemiolog Mihaela Cîţu, din cadrul DSP Arad, a declarat că o cercetare privind acceptarea unui vaccin COVID-19 în rândul personalului medical din judeţ arată că 2.395 de angajaţi din spitale sau alte unităţi medicale au acceptat să fie imunizaţi.

Situaţia a fost transmisă mai departe la Ministerul Sănătăţii, pentru a se realiza un necesar de doze de ser. Cei mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar arădean care au răspuns că acceptă să se vaccineze sunt de la SCJU, care este şi cea mai mare unitate medicală din judeţ. Spitalul Judeţean are aproximativ 2.200 de angajaţi, toţi fiind întrebaţi dacă acceptă imunizarea.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat că 1.300 de angajaţi au răspuns că vor să se vaccineze, fiind vorba de personal medical şi medical auxiliar, însemnând 60% din totalul salariaţilor.

La începutul săptămânii, conform Siminei Roz, 135 de angajaţi ai SCJU erau infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 71 sunt asistenţi medicali şi 29 medici. Datele centralizate de DSP arată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean se vor vaccina 201 angajaţi, din cei 245, toţi salariaţii fiind chestionaţi.

DSP a mai transmis Ministerului Sănătăţii că în judeţ mai doresc să se imunizeze 296 de medici de familie, 238 angajaţi ai altor spitale, 265 angajaţi din centre de îngrijire, 76 de angajaţi ai laboratoarelor medicale şi 19 salariaţi din policlinici. AGERPRES