Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Iasi a decis anularea repartizarii locuintelor pentru medicii rezidenti care urmau sa locuiasca in blocurile ANL.
Directorul ASP Iasi, dr. Mihnea Hurmuzache, a afirmat ca decizia a fost luata intrucat dupa afisarea unei liste provizorii cu medici rezidenti care urmau sa primeasca repartitiile in blocurile ANL au fost depuse mai multe contestatii. Acestea sesizau faptul ca rezidentii din anul I si II nu se regasesc pe listele de repartizare.

Dr. Mihnea Hurmuzache a anuntat ca s-a dispus reanalizarea dosarelor de catre o comisie de specialisti din ASP, Universitatea de Medicina si din partea rezidentilor, astfel incat repartizarile sa fie facute in cea mai mare parte pe 27 mai.

„Ne pare extrem de rau ca, in aceasta situatie, persoane sau familii care oricum se vor regasi, probabil, pe repartitiile definitive nu pot sa beneficieze in acest moment de certitudinea repartitiei, din cauza tensiunilor aparute in modul de interpretare a criteriilor de repartitie chiar intre medicii rezidenti”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache.

In cartierul de locuinte ANL de langa Spitalul de Neuropsihiatrie Socola au fost construite 11 blocuri cu 164 apartamente destinate medicilor care isi fac rezidentiatul in spitalele din Iasi.