iordache andrei.jpgManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat că dacă se va renunţa la contractele cu medicii pensionari şi pensionabili, unitatea spitalicească se va confrunta cu un deficit de cadre medicale cu studii superioare, în condiţiile în care şi în prezent este nevoie de mai mulţi medici la unele dintre secţii.

„Avem deficit de medici în secţiile de terapie, la diabet, la nefrologie, chiar dacă anul acesta au venit în spital 11 medici specialişti tineri. Dacă vor pleca medicii pensionari şi cei care vor împlini în curând vârsta de pensionare deficitul se va accentua”, a afirmat Andrei Iordache.

El a spus că a fost informat printr-un document oficial că, începând de anul viitor, Colegiul Medicilor nu va mai aviza prelungirea contractelor pentru medicii cu vârsta de pensionare decât în situaţia în care respectivele posturi au fost scoase la concurs şi nu au fost ocupate. „Pe de o parte, avem deficit de medici, dar, pe de alta, medicilor tineri le blocăm accesul în sistem şi pe cei aflaţi la vârsta pensionării îi dăm afară. Până acum, de fiecare dată când s-a solicitat prelungirea contractelor pentru medicii cu vârsta de pensionare au fost prelungite pentru că avem deficit”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Andrei Iordache a menţionat că în situaţia de a împlini în curând vârsta de pensionare sunt zece medici specialişti şi alţi zece au împlinit deja vârsta de pensionare. Managerul spitalului a adăugat că, treptat, în următorii trei-patru deficitul de medici va fi acoperit pentru că vor veni aproximativ 70 de rezidenţi. AGERPRES