ursulescu_adrian.JPGO delegaţie a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG şi dr. George Preoţescu, manager general al Spitalului “Sfântul Gheorghe” din Chişineu Criş şi al SC “Terapeutica” SA, (unitate medicală cu care UVVG, prin Facultatea de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară, a semnat, în anul 2010, un protocol de colaborare, pe termen lung, pentru dezvoltarea, cercetarea şi creşterea calităţii actului medical din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică “Sfântul Gheorghe” al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”), a vizitat, zilele trecute, Spitalul “Robert Bosch” din Stuttgart, (Germania), Centrul interdisciplinar de terapie tumorală şi Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului “Robert Bosch”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, a declarat: “Prin vizita efectuată la Centrul interdisciplinar de terapie tumorală şi la Clinica de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalul “Robert Bosch” din Stuttgart, care este o clinică Universitară, a fost o revelaţie pentru mine, întrucât am putut lua contact cu ultimele realizări în problemele de profilaxie şi tratarea cancerului. Am asistat şi la o operaţie pe cord deschis efectuată de profesorul Adrian Ursulescu în care s-au utilizat ultimele practici moderne în această direcţie. Intervenţia a fost extrem de ingenioasă şi a solicitat echipei care a făcut intervenţia multă disciplină, raţiune chirurgicală şi a dat rezultate foarte bune. Împreună cu profesorul Adrian Ursulescu am stabilit un program de cooperare între Clinicile Universitare din Arad şi cele ale Spitalului “Robert Bosch” din Germania, astfel încât, printr-un plan strategic bine structurat, să putem beneficia de experienţa dr. Ursulescu şi la Clinica de chirurgie cardiovasculară “Sfântul Gheorghe” din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.

În ceea ce priveşte colaborarea concretă cu Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat că, “prof. dr. Adrian Ursulescu va colabora cu prof. dr. Galdja Zoltan şi va opera la noi începând din toamna acestui an, întrucât va deveni profesor asociat al Universităţii noastre. Va preda chirurgie cardiovasculară pentru studenţi şi va efectua operaţii la Clinica laparoscopică “Sfântu Gheorghe” din cadrul UVVG”.

Dr. Adrian Ursulescu este director adjunct al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului “Robert Bosch” din Stuttgart (Germania) şi conducătorul Programului de Chirurgie cardiacă minimal-invazivă. Este absolvent al Universităţii de Medicină din Timişoara, iar din anul 1991 s-a specializat, în Germania, în domeniul chirurgiei cardiovasculare, unde şi-a desfăşurat toate treptele profesionale.

Dr. Adrian Ursulescu are o prestigioasă activitate clinică, cu peste 6.000 de intervenţii pe cord deschis şi peste 1.700 de alte intervenţii cardiovasculare şi toracice.