SpitPneumo.jpgConducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a decis restructurarea a 49 de posturi, toate ocupate, din cauza înjumătăţirii finanţării, a declarat luni managerul unităţii sanitare, Tiberiu Mateescu. Restructurarea se va face numai cu aprobarea consilierilor judeţeni, care marţi sunt chemaţi în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi decide dacă aprobă sau nu organigrama propusă de echipa managerială a spitalului din Scorniceşti.

Mateescu a spus că, în cazul în care nu s-ar face disponibilizări, nu ar putea fi plătite salariile angajaţilor, pentru că finanţarea spitalului este de 600.000 de lei lunar, la jumătate faţă de anul trecut, din cauza încadrării unităţii medicale în categorie inferioară, adică spital de monospecialitate.

Printre persoanele care vor rămâne fără un loc de muncă se numără şi nouă asistente şi şase infirmiere, restul fiind personal tehnic. „Vor pleca prin pensionare anticipată 12 dintre salariaţi, prin expirarea contractului de muncă încheiat pe o perioadă determinată pleacă şase, iar 31 de salariaţi vor fi disponibilizaţi. Tichete de masă nu se mai dau, sporurile au fost reduse, inclusiv cel pentru TBC, dar tot nu ar ajunge banii. Să scădem salariile nu a fost o soluţie acceptată de sindicate, aşa încât a fost nevoie de reduceri de personal”, a afirmat Mateescu.

Managerul Spitalului Scorniceşti a adăugat că după restructurări angajaţii rămaşi vor munci mai mult însă pacienţii nu vor avea de suferit. Luna trecută, consilierii judeţeni au mai aprobat reduceri de posturi în organigrama Spitalului Scorniceşti, atunci fiind avute în vedere circa 100 de posturi neocupate. După dispobilizări, în spital vor mai lucra mai puţin de 170 de angajaţi, organigrama unităţii sanitare din Scorniceşti la începutul acestui an fiind de peste 300 de posturi. AGERPRES