Numărul record de cazuri de infecții cu coronavirus, înregistrat astăzi de România – 555, cel mai mare de la debutul epidemiei – este „o urmare a comportamentului unei părți a populației, care a uitat de tot ceea ce înseamnă măsuri de protecție”, afirmă medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, spital dedicat 100% COVID-19 în această perioadă, într-un interviu acordat HotNews.ro. Carmen Dorobăț nu uită nici faptul că „de partea cealaltă există acele opinii care sunt deosebit de active pe rețelele de socializare, care neagă existența virusului sau care îl aseamănă cu o ‘simplă răceală’ „.

Faptul că o parte a populației a uitat „de tot ceea ce înseamnă măsuri de protecție” este principala cauză a exploziei de cazuri, afirmă Carmen Dorobăț.
La acest lucru se adaugă dezinformările și teoriile conspirației care circulă pe seama virusului, în special pe rețelele de socializare. „Noi, medicii, nu mai avem și timpul necesar pentru a fi atât de activi pe rețelele de socializare și a contracara acest val de opinii contra respectării regulilor.”
Materialul integral pe www.hotnews.ro