Federația Mondială a Hemofiliei a lansat raportul anual pe 2021 continuând să sprijine comunitatea persoanelor cu tulburări de sângerare.

Acest sprijin a continuat fără întrerupere și în 2021, în ciuda provocărilor legate de pandemia de COVID-19.

Viziunea și misiunea Federației Mondială a Hemofiliei este ca toți oamenii cu tulburări de sângerare moștenite să aibă acces la îngrijire, indiferent de tipul lor de tulburare de sângerare, de sex sau de locul în care locuiesc.

Anul 2021 a fost un an cu multe obstacole și cu schimbări pozitive majore. Noile priorități strategice 2021-2025  oferă o cale clară înainte. De asemenea, în 2021 au avut loc realizări semnificative. Programul de ajutor umanitar al FMH a depășit cu succes obstacolele legate de pandemie.
Un record de peste 22.000 de persoane cu hemofilie au beneficiat de produse de tratament donate. Au fost lansate Programul Path to Access to Care and Treatment (PACT) și Academia de Advocacy PACT. Sondajul WFH global anual (AGS) și Registrul mondial al tulburărilor de sângerare (WBDR) au continuat să se extindă. După un efort de mai mulți ani, a fost publicat noul Ghid ASH ISTH NHF WFH 2021 privind diagnosticul și managementul VWD, la doar un an după lansarea Ghidurilor WFH pentru tratamentul hemofiliei, ediția a treia, în 2020.

“Cine și-ar fi imaginat că pandemia de COVID-19 s-ar extinde până în 2022? Sau că un război în Ucraina ne-ar pune comunitatea de acolo în pericol? Aceste evenimente exercită o presiune enormă asupra comunității globale a persoanelor cu tulburărilor de sângerare.
Din fericire, continuăm să perseverăm colectiv și să ne redirecţionăm. Într-o lume cu multe provocări, Federația Mondială
de hemofilie (WFH) continuă să fie un far de speranță”, au declarat Cesar Garrido, Președinte WFH și Alain Baumann, CEO WFH.

WFH contribuie la stabilirea standardelor de îngrijire la nivel global prin publicarea ghidurilor de practică clinică și monitorizarea și comunicarea problemelor legate de siguranța și furnizarea tratamentului, prin convocarea de întâlniri internaționale pentru a aborda provocările legate de accesul la terapie sigură și eficientă și oferă informații actuale și exacte legate de tratament pentru comunitatea de hemofilie.

Raportul poate fi accesat pe https://www.hemofilie.ro/wp-content/uploads/2022/05/WFH-Annual-Report-2021.pdf.