Raport Economist Intelligence Unit (EIU): „Respirația într-o nouă eră: o analiză comparativă a politicilor de cancer pulmonar în Europa”

„Respirația într-o nouă eră: o analiză comparativă a politicilor de cancer pulmonar în Europa” este un raport realizat de către Economist Intelligence Unit (EIU) care examinează povara cancerului pulmonar din Europa și modul în care țările răspund la provocarea sa.

Cercetările se concentrează pe evaluarea nevoilor nesatisfăcute în sistemele de sănătate și oportunitățile pentru îmbunătăţire. Analizăm modul în care țările pot construi, conștientiza, îmbunătăți prevenirea, detectarea timpurie, diagnostic și prognostic și asigură accesul la un tratament de înaltă calitate, inclusiv de susținere și îngrijire paliativă. Cheia unei bune practici pentru multe dintre aceste activități este asigurarea faptului că vocea pacientului este auzita, inclusiv prin rolul organizațiilor de pacienți.

Cancerul pulmonar are cea mai mare incidență și mortalitate a tuturor cancerelor din întreaga lume. În timp ce 200 de diferite tipuri de cancer sunt cauza unuia din șase decese, unul din cinci decese se datorează cancerului pulmonar, în ciuda faptului că este o boală în mare măsură prevenibilă.  În ultimii ani, cancerul pulmonar rămâne printre cele mai mortale tipuri de cancer, o povară pentru sistemul medical. Și incidența continuă să crească: între 2012 si 2018 numărul de noi diagnostice de cancer pulmonar a crescut de la 1,8 milioane la 2 milioane la nivel mondial. Cu toate acestea, istoric, cancerul pulmonar nu a avut atenția pe care o merită. În Europa, raportul de cheltuieli rămâne mult mai scăzut pentru cancerul pulmonar decât pentru alte tipuri de cancere majore, cum ar fi cancerul de sân, colorectal sau cancerul de prostata.

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Desprecancer.ro