Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că Spitalul „Foişor” rămâne în continuare unitate de suport COVID până în momentul în care vor fi externaţi toţi pacienţii de la terapie intensivă trataţi acolo contra SARS-CoV- 2.

„Nu ştiu dacă trebuie revocat ordinul. (…) Este un ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte unităţile sanitare COVID. La acest moment, ordinul care a fost emis şi care a fost avizat de Ministerul Sănătăţii a stabilit anumite aspecte, în anumite condiţii, condiţiile se îmbunătăţesc, ei mai au încă pacienţi de terapie intensivă. Ca să evităm să mutăm bolnavii de la un loc la altul, unde riscul e foarte mare la aceşti bolnavi, faţă de situaţia în care să duci doar bolnavii ortopedici, care nu sunt cu risc major, aici vorbim de pacienţi cu risc major, aşa că aşteptăm să se termine situaţia care este în spitalul respectiv, adică să se externeze bolnavii, să se rezolve bolnavii respectivi şi după care, în urma analizei, poate să se întoarcă la activitatea lui originală”, a explicat Raed Arafat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit vreo solicitare de la Ministerul Sănătăţii pentru a revoca ordinul prin care Spitalul ‘Foişor’ a fost transformat în unitate de suport COVID. AGERPRES