arafat_raed_MARE.jpgRaed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a solicitat directiilor de sanatate publica si unitatilor sanitare aflate in subordinea Ministerului situatia fondurilor alocate alocate pentru investitii.

„Vrem sa stim ce bani nu ati reusit sa cheltuiti pentru a fi redirectionati acolo unde este nevoie astfel incat toate fondurile sa poata fi utilizate pana la sfarsitul anului. Urmarim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim sa ramanem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie”, a declarat intr-o videoconferinta Raed Arafat.

Raed Arafat a discutat cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai personalului din unitatilor de primiri urgente despre situatia financiara a unitatilor de primiri urgente, dar si despre situatia investitiilor din sistem.

Subsecretarul de stat in MS a anuntat ca se doreste ca incepand cu 2013 toate medicamentele si materialele sanitare folosite in cele 63 de Unitati de Primiri Urgente (UPU) finantate de la bugetul de stat, precum si in serviciile de ambulanta sa fie cumparate centralizat, prin licitatie, de catre Minister. „In acest fel se urmareste obtinerea unor preturi de achizitie mai bune avand in vedere achizitia unei cantitati mai mari de produse, dar si controlul cheltuielilor din unitatile de primiri urgente. Ultimele controale au evidentiat unele diferente de preturi destul de semnificative la achizitionarea produselor de acelasi tip, dar in spitale diferite”, a declarat Arafat.