Medicover România l-a numit pe Radu Gorduza Lupu drept director general al companiei, poziție pe care o va ocupa începând cu data de 18 noiembrie 2019.

Adrian Peake, cel care a ocupat funcția de director general al Medicover România în ultimii cinci ani, va prelua o nouă poziție în Marea Britanie. În perioada mandatului său, Medicover și-a consolidat poziția în piață, devenind o organizație puternică, setată pentru creșteri constante.

„A fost un privilegiu să conduc operațiunile Medicover în România în acești ani de creștere și să lucrez alături de această echipă grozavă de profesioniști dedicați. Este o perioadă bună, de creșteri susținute și sunt sigur că noua echipă de conducere va profita de oportunitățile din piață. Îmi voi aminti mereu cu drag timpul petrecut în România. Mi-a plăcut mult să trăiesc și să lucrez aici”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

„Îi mulțumim lui Adrian pentru contribuția sa din ultimii ani. Îi urăm bun venit lui Radu Gorduza în echipa Medicover. Ne așteptăm la o perioadă de creșteri sub conducerea sa. Radu este un executiv cu experiență în domeniul medical, înțelege industria și a reușit să stabilească și să atingă noi standarde domeniul operațiunilor medicale”, a adăugat Jon Stubbington, COO Medicover.

Medicover a colectat recent din piață  120 milioane de euro, diversificându-și sursele de finanțare și permițând companiei să continue să-și dezvolte programul de achiziții din România și Polonia.

Medicover România a raportat după primele șase luni de activitate venituri cu 83,8% mai mari, acestea evoluând de la 16 milioane euro în prima jumătate a anului 2018 până la 29,4 milioane euro. Evoluția a fost impulsionată de achizițiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.