Psihologii sunt incluși, începând de luna aceasta, în Registrul Național al Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate. Acest lucru înseamnă că a fost efectuat un pas important în privința recunoașterii sănătății mintale ca parte a domeniului general sanitar.

Modificarea a fost posibilă în urma unei Ordonanțe de Guvern, adoptate de Executiv la finele lunii august. Ordonanța modifică, astfel, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Odată cu această modificare, pe lângă medici, farmaciști, asistenți medicali, și psihologii vor fi recunoscuți, de asemenea, ca fiind profesioniști în domeniul sănătății.

Registrul a fost creat „în scopul dezvoltării celor mai eficiente politici de resurse umane necesare pentru asigurarea stării de sănătate a populației”, potrivit legii. Acest registru este, potrivit sursei citate, o platformă electronică aflată în proprietatea statului și administrată de Ministerul Sănătății. Din punct de vedere juridic, este o bază de date, menită să ofere datele necesare pentru managementul și politicile de resurse umane în sănătate.

 

 

Materialul integral pe Medijobs.ro