Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Buzău au organizat un protest şi au anunţat că astfel de mişcări sindicale vor continua pe termen nelimitat, decizia fiind motivată de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi în semn de nemulţumire faţă de noua Lege a pensiilor publice care abrogă prevederi importante privind condiţiile speciale de muncă prevăzute în Legea 5/2021.

„Am aşteptat 7 ani pentru statut, nu mai vrem să fie pierdut”,”Decât un statut amputat, mai degrabă să fie abrogat”, au fost câteva dintre mesajele transmise de către angajaţii SAJ în curtea instituţiei.

„În calitate de preşedinte al Sindicatului Ambulanţa Buzău (SAB), declar faptul că începând de astăzi vom exercita proteste atât locale cât şi naţionale pe un interval nelimitat de timp”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical Vasile Dogaru.

Sindicaliştii au încercat să atragă atenţia Guvernului cu privire la solicitările pe care le au angajaţii din sistem.

„Motivul este nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de Ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2021”, a transmis liderul S.A.B. Buzău.

În ultimele zile, în judeţ au mai avut loc proteste ale angajaţilor Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), precum şi de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP). AGERPRES