Asistenţii medicali de la blocurile operatorii ale secţiilor de Chirurgie şi Ortopedie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, precum şi cei de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) au refuzat, pe 14 mai, să intre în serviciu, după ce au primit fluturaşii de salariu fără sporurile promise de Ministerul Sănătăţii.

„A fost un protest spontan al asistentelor de la blocul operator de la Chirurgie şi Ortopedie şi IUBCvT. Am fost solicitaţi noi, cei din Sanitas, şi conducerea spitalului, am avut o discuţie şi în scurt timp au reluat lucrul. Au primit vineri fluturaşii de salariu şi sporurile nu s-au acordat cum a fost acordul dintre Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas, ci în procentul de 41,49% din minimul sporului. Dacă sporul era între 12 şi 15%, s-a dat 41,49% din 12%. Acum venim de la discuţii de la SCJU Târgu Mureş şi la IUBCvT, am înţeles că încearcă să se trimită o machetă cu necesarul sumelor pentru stimulente ca să se acopere sumele necesare pentru minimul sporurilor şi să se încerce să se dea la minim, aşa cum a fost acordul dintre sindicat şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat liderul Sanitas Mureș, Ioan Popşor.

Potrivit acestuia, asistenţii medicali au fost îndemnaţi să aducă la sediul sindicatului fluturaşii de salarii de pe lunile martie şi aprilie, astfel încât să se vadă care este procentul pierdut la salarii prin diminuarea sportului.

Ioan Popşor a arătat că, în cazul în care până miercuri Sanitas Mureş nu va avea un răspuns de la Ministerul Sănătăţii şi de la SCJU Târgu Mureş, va acţiona în instanţă pentru rezolvarea problemei. AGERPRES