spit jud tulcea.jpgPeste o suta de membri ai organizatiei sindicale tulcene Sanitas au pichetat, miercuri dimineata, sediul Spitalului Judetean de Urgenta din municipiu, nemultumiti din cauza neacordarii unor drepturi salariale.

Protestul a fost declansat in urma esuarii negocierilor dintre conducerea sindicatului si cea a unitatii spitalicesti, sindicalistii fiind in principal nemultumiti ca nu au primit tichetele de masa.

„Vom radicaliza actiunile de protest daca situatia nu se va schimba. Directorul spitalului a inchis de tot robinetele pentru tichetele de masa. Am fi inteles daca nu s-ar fi dat macar o parte din tichete, dar noi nu le mai primim deloc”, a declarat, presedintele sindicatului Sanitas, Ioan Zebreniuc.

Actiunile declansate miercuri de sindicalisti vor continua joi la ora 10,00 cu o actiune de pichetare a sediului Prefecturii judetului, liderul organizatiei sindicale intentionand sa ii inmaneze un memoriu reprezentantului Guvernului in teritoriu.

„In octombrie, vom protesta din nou daca situatia din spital nu se va schimba si vom cere demisia directorului spitalului”, a mai spus Zebreniuc. Potrivit acestuia, angajatii SJU nu au mai primit tichetele de masa din luna mai, conducerea unitatii spitalicesti din municipiu neacordand pana in prezent nici prima de stabilitate pentru al doilea trimestru al acestui an. In plus, prima de stabilitate din decembrie 2008 a fost acordata doar partial.