spital_mavromati_bt.jpgAproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au întrerupt activitatea, miercuri la amiază, protestând în faţa instituţiei. Ei cer Guvernului să renunţe la măsura de reducere cu 25% a salariilor, iar sănătatea să fie declarată „prioritate naţională”.

„Dorim de această dată ca guvernanţii noştri să ia aminte că sistemul sanitar este prioritate naţională. Noi, cei care muncim la patul bolnavului şi prin munca noastră, prin responsabilitatea noastră, nu avem ca scop decât să redăm societăţii şi familiei oameni sănătoşi, nu dorim nimic mai mult decât să ne dea înapoi ceea ce ni s-a tăiat”, a afirmat liderul sindical din Spitalul Judeţean, Lia Temiciuc.

Acţiunea a fost organizată de Sindicatul „Sanitas” şi s-a derulat în cadrul unui program de acţiuni convenit la nivel naţional de confederaţiile sindicale. Activitatea medicală nu a fost perturbată, fiind asigurată de un număr minim de cadre medicale care nu au participat la protest. AGERPRES