Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea au protestat joi, între orele 10.00 şi 11.00, în faţa instituţiei, din cauza nivelului salariilor care nu au mai fost majorate încă din anul 2018.

Medicul şef al DSP, Adriana Argetoianu, a declarat pentru AGERPRES că în contextul economic actual, în ciuda eforturilor făcute de specialiştii instituţiei în ultimii ani, angajaţii DSP nu pot face faţă costurilor de trai.

„Din 2018, salariile noastre au rămas nemodificate în raport cu rata inflaţiei de peste 24,9%, ceea ce ne îngreunează traiul. De exemplu, un asistent principal la vârsta de pensionare în acest moment are 3.200 de lei pe lună. Noi am fost în linia întâi în pandemie, am lucrat zi şi noapte, gărzi şi ne-am implicat în tot ce a însemnat pandemia cu deplasarea în focare, anchete epidemiologice. Avem o mare lipsă de specialişti şi chiar personalul cu studii superioare e angajat sub salariile altor colegi din sistem”, a afirmat medicul şef al DSP.

Ea a menţionat că zilnic, între orele 10.00 şi 11.00, angajaţii DSP nu vor lucra.

„Ne pare rău pentru disconfortul pe care-l putem crea, dar în acest interval avem dreptul să protestăm în linişte, în curtea direcţiei, pentru ca autorităţile centrale să înţeleagă că protestele noastre vor continua până la obţinerea revendicărilor”, a mai spus medicul şef al DSP, Adriana Argetoianu. AGERPRES