Colegiul Medicilor Stomatologi din România, în parteneriat cu Asociația Culturală Georgiana Rusu anunță obținerea aprobării proiectului „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși”, în cadrul sesiunii de finanțare organizate de Consiliul Județean Constanța – domeniul Social.

“Pentru comunitatea medicilor stomatologi din România, parteneriatul cu autoritățile publice, naționale și locale, este esențial pentru ca împreună să oferim pacienților români, mai ales copiilor, acces la educație de profil și la servicii medicale stomatologice, a declarat dr. Florin Lăzărescu, președintele CMSR. Vom continua astfel de demersuri, mai ales în localitățile mici și în spațiul rural, unde este mare nevoie de măsuri concrete, în sprijinul locuitorilor din aceste zone, al căror acces la servicii stomatologice este mai puțin facil.”

Acest proiect inovator are ca obiectiv principal informarea și educarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani din 12 localități rurale și urbane din județul Constanța în privința normelor și regulilor fundamentale de igienă orală. Prin intermediul unui spectacol interactiv de teatru de păpuși, care va fi prezentat de 30 de ori în perioada 7 – 25 octombrie 2024, copiii vor fi familiarizați cu importanța igienei dentare și tratării cariilor în stadiile incipiente.

Fiecare spectacol va avea o durată de 60 de minute și va fi urmat de scurte prezentări interactive susținute de reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi din România, care vor oferi informații esențiale despre sănătatea dentară și igiena alimentară, precum și materiale educative, cum ar fi pliante, cărticele de colorat și mini-mostre de pastă de dinți, tuturor copiilor prezenți.

Localitățile vizate de proiectul „Zâmbet strălucitor: Educație pentru dinți sănătoși” sunt: Peștera, Ovidiu, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Cernavodă, Pantelimon, Vulturu, Mangalia, Techirghiol, Năvodari și Tuzla.