În perioada 20 ianuarie – 23 februarie 2024, prima echipă de sase medici, chirurgi și anesteziști din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara vor beneficia de expertiza renumitului medic profesor universitar dr. Eugen Săndică, unul dintre românii de succes din Europa, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformațiilor cardiace, din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen.

Medicii timișoreni vor lua parte la programe complexe de pregătire superioară în domeniul menționat mai sus, știut fiind că numărul specialiștilor din România este mic, comparativ cu cel din alte state. Copiii au nevoie de specialiști, familiile se vor bucura de șansa de a le fi operați micuții aici, acasă, în țara noastră.

Fondurile necesare programelor de instruire, mai exact, transport, cazare, masă, toate sunt acoperite din resursele Rotary Club Timisoara, partener al Institutului de Boli Cardiovasculare, Timișoara.

Următoarea echipă va pleca în Germania în perioada lunilor martie – aprilie, pentru același tip de activitate profesională.

Sursa: Rotary Club Timişoara