Proiectul “Pledează pentru drepturile tale ca pacient!”, lansat de COPAC, cu sprijinul Ambasadei Franţei

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), cu sprijinul Ambasadei Franţei, a lansat proiectul “Pledează pentru drepturile tale ca pacient!“, se arată într-un comunicat al coaliţiei.

Conform sursei citate, proiectul va cuprinde o campanie de informare ce va avea ca figuri centrale şase pacienţi – lideri de asociaţii de pacienţi din COPAC, care îşi vor face publică povestea de pacient şi ce motivaţie au avut să se implice în mişcarea pacienţilor, o cercetare în urma căreia va fi elaborat un raport cu titlul “Starea naţiunii – principalele probleme ale sistemului de sănătate – perspectiva pacienţilor”, un training cu reprezentanţii mass-media şi trei întâlniri zonale la Cluj, Iaşi şi Craiova.

În cadrul proiectului va fi realizată şi o cercetare asupra principalelor probleme cu care se confruntă pacienţii cronici.

Potrivit comunicatului, Ştefan Răduţ este un fost pacient cu tuberculoză MDR (multidrog rezistentă). El a urmat doi ani de tratament, în urma cărora i-a fost afectat şi auzul, şi a suferit şi o operaţie la plămâni.

“Pentru mine asociaţia a reprezentat şi reprezintă rostul meu în viaţă. Când am descoperit asociaţia am descoperit şi menirea mea pe pământ. Cred că implicarea într-o asociaţie de pacienţi îi poate ajuta în primul rând să-şi rezolve nişte probleme pe care le au şi apoi vor avea prilejul să ajute alţi oameni şi asta e minunat. Aşa că, pacienţi din toate colţurile ţării, uniţi-vă!”, a declarat Ştefan Răduţ.

Mai multe informaţii despre campanie pot fi găsite pe site-ul www.pledeaza.copac.ro, se mai arată în comunicat. AGERPRES