Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj şi ai Primăriei Şimleu Silvaniei au semnat, la Zalău, un contract cu finanţare europeană în valoare de aproape 21 de milioane de lei, pentru dotarea cu echipamente necesare în tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Semnăm astăzi un contract în valoare de 20.787.000 lei, pentru asigurarea cu echipamente şi aparatură pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Avem 104 echipamente medicale achiziţionate pentru dotarea secţiilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău care tratează pacienţi cu COVID – 19, echipamente de protecţie asigurate pentru 271 de persoane din cadrul spitalului din Zalău implicate direct în tratarea pacienţilor cu COVID – 19 şi 114 echipamente şi dispozitive medicale achiziţionate pentru dotarea secţiilor din cadrul Spitalului Orăşenesc ‘Prof. Dr. Ioan Puşcaş’, care tratează pacienţi cu COVID – 19 şi echipamente de protecţie asigurate pentru 204 persoane din cadrul spitalului din Şimleu Silvaniei implicate direct în tratarea pacienţilor cu COVID – 19″, a declarat, la semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Prezent la eveniment, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a subliniat faptul că echipamentele ce urmează a fi achiziţionate vor îmbunătăţi considerabil calitatea serviciului medical.

„Echipamentele dedicate pe care urmează să le achiziţionaţi, atât pentru Spitalul de Urgenţă Zalău cât şi pentru spitalul din Şimleu Silvaniei, vor ajuta oamenii în primul rând şi vor îmbunătăţi, cred eu, considerabil, calitatea serviciului medical. Cele 20 de milioane de lei, cred eu, sunt o valoare a echipamentelor medicale, poate cea mai mare care aţi avut-o vreodată în dotarea cu echipamente medicale”, a afirmat Marcel Boloş.

Acesta a mai adăugat faptul că în zilele următoare Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va primi avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, un aviz extrem de dificil de obţinut, pentru a-şi putea implementa încă un proiect necesar, cel legat de noul computer tomograf. AGERPRES