Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin

sp-jud-dr-tr-sevrin.jpgConsiliul Judeţean Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri preşedintele instituţiei, Marius Bălu.

Potrivit acestuia, modernizarea respectivei unităţi spitaliceşti este necesară ‘întrucât în ultimii 20 de ani în secţii nu s-au efectuat reparaţii şi nici dotări corespunzătoare, motiv pentru care condiţiile de tratament ale bolnavilor sunt destul de precare’.

‘Cu mari eforturi am reuşit, în perioada septembrie-noiembrie, după ce SJU a fost transferat în administrarea noastră, să alocăm de la bugetul CJ Mehedinţi circa 2,6 milioane lei. Aceşti bani au fost investiţi în lucrări de reabilitare a blocului operator şi a secţiei ATI, finalizate deja la începutul lunii noiembrie’, a precizat Bălu.

Lucrările la proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate al programului de modernizare a SJU din Drobeta Turnu Severin, evaluate la 8 milioane euro, vor fi finanţate din surse europene nerambursabile. AGERPRES