spit-jud-maramures.jpgAdministraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş a întocmit un proiect care vizează modernizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor. Managerul SJU Maramureş, dr. Călin Pop, a declarat, luni, că proiectul, întocmit împreună cu specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică, prevede doar modernizarea serviciului de urgenţă, deoarece are nevoie de extindere şi recompartimentare ca urmare a numărului sporit de solicitări.

„Intenţia noastră este să reabilităm complet şi să îmbunătăţim spaţiile de lucru în UPU, unul dintre cele mai solicitate puncte ale spitalului. Am finalizat studiul de fezabilitate, iar valoarea investiţiei a fost evaluată la 1,8 milioane euro. La începutul lunii octombrie, urmează să depunem documentaţia la DSP. Noi am cerut ca suma să fie acordată eşalonat şi consider că acest lucru este posibil doar dacă nu intervin alte probleme”, a afirmat dr. Călin Pop.

Banii ar urma să fie alocaţi de Ministerul Sănătăţii, iar contribuţia CJ Maramureş va fi de 5% din valoarea investiţiei. Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş se află de nouă luni într-un amplu proces de modernizare interioară şi exterioară, lucrările fiind estimate la 17 milioane euro. AGERPRES