Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare au câştigat un nou proiect de investiţii cu finanţare europeană, în valoare de peste 24 milioane lei, pentru reducerea infecţiilor nosocomiale din spital, informează administraţia judeţeană.

Proiectul privind dotarea cu echipamente şi materiale sanitare destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale a fost acceptat spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Este un proiect esenţial pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Prin noile echipamente pe care le vom achiziţiona prin acest proiect, avem şansa să oferim condiţii optime de tratare a pacienţilor şi să reducem considerabil infecţiile intraspitaliceşti”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

Cele mai importante investiţii care se vor realiza sunt: reabilitarea şi modernizarea blocului operator ginecologie, a spălătoriei şi blocului postoperator, achiziţia unor sisteme de sterilizare eficiente, tehnologii moderne pentru prelevarea de probe în vederea realizării de teste specializate în laboratoarele de microbiologie, echipamente de ultimă generaţie pentru sterilizarea aparatelor pentru investigaţii.

Proiectul a fost acceptat la finanţare cu valoarea solicitată de 24.567.567 de lei. AGERPRES