Cea de-a 21-a ediție a campaniei „Stil de viață sănătos” a avut loc pe 27 noiembrie, la Craiova. Aproximativ 95 de elevi ai Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova au participat la o discuție deschisă cu specialiștii despre beneficiile unei vieți sănătoase.

Au fost aleși elevi de liceu să facă parte din acest proiect deoarece sunt la vârsta cea mai vulnerabilă, la care influența anturajului este un factor decisiv, iar tentația de a încerca lucruri noi este tot mai mare. Specialiștii Alphega au ales să le vorbească adolescenților despre consumul de tutun, alcool și droguri, vicii care la această vârstă sunt cele mai tentante. Discuțiile cu elevii s-au axat pe date exacte, rapoarte și statistici, dars-a răspuns și curiozităților elevilor.

“Evenimentul organizat de către Oameni și Companii, la Colegiul Ștefan Odobleja din Craiova,  în cadrul programului ‘Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă’, ne-a ajutat să întâlnim atât parteneri Farmexpert, Alphega și Antibiotice, cât și potențiali colaboratori. Au participat 95 de elevi de la clasele a IX-a G, a X-a A, a X-a C, a X-a F, a XI-a A, însoțiți de opt cadre didactice. Eleva Cristina Vlădășel, din clasa a X-a C, a pregătit prezentarea cu titlul ‘Alimentație sănătoasă. Alegeri sănătoase’. Calitatea prezentărilor, diversitatea unor teme de interes şi de actualitate, prezenţa unor vorbitori care ştiu să atragă elevii ne-au ajutat în vederea formării unei impresii puternice asupra comportamentelor sănătoase, corecte și responsabile. Materialele puse la dispoziție, carnețele și pliante cu informații despre proiect, diplome de participare, prezența specialiștilor pentru întrebări și răspunsuri – toate acestea au fost de mare interes pentru elevii noștri, a declarat prof. Ileana Dogaru, Director Adjunct, Colegiul „Ştefan Odobleja” Craiova.

Campania „Stil de viață sănătos” este continuare a programului  „Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”, și vine în completarea programului, după campaniile  „Crezi că fumatul este COOL” și „Contracepția și bolile cu transmitere sexuală”. Începând cu anul 2016, de când a fost lansat, programul a fost derulat până în prezent în 16 orașe și 20 de școli.