În luna iulie, desfășurarea programului “Peform a+”, dezvoltat de compania Antibiotice Iași, a ajuns la final, cei nouă participanți (studenți și farmaciști rezidenți ai Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Pop din Iași) parcurgând sub îndrumarea mentorilor Antibiotice activități specifice industriei farmaceutice.

După cele șapte săptămâni de expuneri teoretice și aplicații practice, fiecare participant a prezentat, in fața colegilor participanți și a reprezentanților Antibiotice, proiectul de absolvire a programului „Perform a+” cu tema „formularea unui supliment alimentar” (compoziție, motivația compoziției propuse, forma farmaceutică, etapele dezvoltării acestuia, tehnologia necesară, aspecte particulare ale proiectului).

Proiectele prezentate au inclus informațiile dobândite de participanți pe parcursul perioadei de pregătire despre formularea unui produs sub formă de comprimat sau capsulă, bazându-se pe creativitatea acestora în selectarea ingredientelor. În urma evaluării cel mai mare punctaj a fost acordat proiectului susținut de Mihaela Paraschiv, studentă în anul V la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Iași.

“Proiectul Perform a+ a apărut la orizontul curiozității mele profesionale la momentul potrivit. În practica din timpul facultății am reușit să aflu doar ce înseamnă farmacia de circuit deschis și nu și ce înseamnă să fii farmacist în industrie. Industria parea un domeniu greu de atins, necesitând o ieșire din spațiul de confort al oricărui student la Farmacie. Probabil acest fapt m-a și atras, faptul că experiența promitea a fi una memorabilă”, a declarat studenta Mihaela Paraschiv.

„În urma acestui program, mi-am dat seama că mi-ar plăcea foarte mult să lucrez în industrie, iar oamenii pe care i-am întâlnit la Antibiotice constituie un colectiv extraordinar, prin pregătirea profesională, precum și prin comportamentul demn de admirat. Coordonatorii proiectului au fost foarte receptivi cu noi, ne-au dat sfaturi, ne-au răspuns mereu la întrebări și ne-au provocat să găsim și singuri explicații. Consider că acest domeniu mi-ar aduce satisfacție profesională. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a participa la Perform a+, a fost o experiență unică”, a mai spus studenta Mihaela Paraschiv, a cărei lucrare a obținut punctajul cel mai bun.

„Ne-am dorit ca experiența de la Antibiotice sa fie un imbold pentru dorința participantilor de a fi cercetători intr-o companie de medicamente generice. Antibiotice a creat acest program de practică cu scopul precis de a identifica inca din anii terminali ai studiilor tineri cu inclinatie spre activitatea de cercetare. și Regulatory Affairs, pe care sa ii atragem pentru colaborare pe termen lung”, a spus Mihaela Moșneguțu, Director Medical.

“Perform a+” a arătat încă o dată că Antibiotice, prin specialiștii săi, prin structura și dotarea laboratoarelor, prin știința și rigurozitatea cu care dezvoltă medicamentele, are capacitatea de a stârni uimirea în ochii generațiilor de tineri, după această experiență ei dorindu-și să se alăture companiei în domeniul cercetării și dezvoltării.

“Perform a+” este un p rogram de practică destinat studenților din anii terminali și absolvenților. Realizat în colaborare cu UMF și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, urmărind identificarea și atragerea, ca viitori angajați în cadrul companiei, a studenților și absolvenților cu diferite specializări.