Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt realizate deja până la sfârşitul lunii ianuarie în Piatra-Neamţ, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, Radu Firăstrău.

În municipiul Roman şi oraşul Târgu Neamţ, unde sunt amenajate alte centre de vaccinare, programările sunt pentru circa o săptămână, a mai declarat sursa citată.

 

„La Piatra-Neamţ avem lista de programări ocupată până la sfârşitul lunii ianuarie. Aici avem o capacitate de vaccinare de 180 de persoane pe zi. Vaccinarea pentru etapa a doua se desfăşoară fără incidente în tot judeţul, iar dozele de vaccin pe care le avem ajung pentru săptămâna în curs”, a declarat directorul DSP Neamţ.

În judeţ sunt amenajate trei centre de vaccinare la Piatra-Neamţ, apoi la Roman sunt două puncte de vaccinare, iar la Târgu Neamţ funcţionează un punct de vaccinare.

În perioada 4-16 ianuarie, în judeţul Neamţ au fost vaccinate aproape 2.100 persoane şi au fost raportate trei reacţii adverse generale. AGERPRES