Consiliul Judeţean Ilfov derulează un program de prevenţie, depistare, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale, potrivit unui comunicat al instituţiei. În vederea implementării proiectului, CJ Ilfov cooperează cu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Carol Davila” şi Asociaţia „Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România”.

Pentru a se înscrie în program, ilfovenii eligibili se vor adresa medicului de familie. În baza solicitării, acesta se va înscrie în platformă, urmând să primească kituri şi frigidere pentru probe. Instrucţiunile privind prelevarea probelor vor fi explicate pacientului de către medicul de familie. După ce proba este în posesia medicului de familie, acesta urmează procedura pentru efectuarea screeningului colorectal.

Iniţiativa se adresează cu precădere persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, dar pot participa toţi locuitorii judeţului care au domiciliul în mediul rural sau urban, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 74 de ani, cu scopul de a accesa în mod gratuit servicii publice de sănătate. AGERPRES