Diabeta – chatbotul diabetologilor – are astăzi +320 de medici utilizatori. Dintre aceștia, 45% sunt medici primari, 41% sunt medici specialiști și 14% sunt medici rezidenți.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor. Aplicația scanează protocoalele oficiale și ghidurile de diabet și răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Utilizând inteligența artificială, aplicația își îmbunătățește continuu capacitatea de a genera răspunsuri, pe măsură ce primește tot mai multe întrebări de la utilizatori.

Diabeta poate fi utilizată gratuit de către medici, online, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.