Noile terapii apărute mai ales în ultimul deceniu au permis prelungirea de la 3 la 7 ani a duratei mediane de supraviețuire a pacienților cu mielom multiplu, astfel că șansele pacienților cu această afecțiune de a trăi mult sunt semnificativ mai mari în prezent, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.
Mielomul multiplu este un tip de cancer care se manifesta prin multiplicarea necontrolată a plasmocitelor de la nivelul măduvei osoase. Astfel, plasmocitele încep să se dividă necontrolat, producând o proteinș anormală.
“Mielomul multiplu este încadrat la categoria de boli rare. Impactul pe care îl are o astfel de boală este destul de semnificativ. La nivel european sunt diagnosticagte anual aproximativ 40.000 de cazuri noi și, chiar dacă există o îmbunătățire a opțiunilor terapeutice, încă există o mortalitate importantă în cazul acestei neoplazii”, a explicat dr. Nicolae Fotin, medic epidemiolog.
Această afecțiune are mai multe grade de dezvoltare. În stadiul inițial se observă doar prezența acestei proteine anormale. De altfel, boala poate fi mult timp asimptomatică.
Materialul integral pe 360medical.ro