Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, Președintele Consiliului Național al Siguranței Pacientului, a prezentat principalele obiective ale Consiliului în cadrul celei mai recente ediții a Conferinței Spital Connect, întâlnirea comunității de management de spitale publice din România: formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate; formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor.

„Cultura stă la baza acestui consiliu deoarece în ultimii 20 de ani ne dorim trecerea dintr-o cultură estică, în una vestică, care înseamnă o schimbare la 180 de grade, un mare efort. (…) Trebuie făcută o delimitare clară atunci când vine vorba despre drepturile pacienților, aparținătorilor și profesioniștilor”, a mai spus Enescu.

Spital Connect vine în continuarea Programului Național de Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat în 2007, reprezentativ pentru societatea medicală românească. Programul are un istoric de 27 de ediții fizice și peste 20 de ediții online organizate până în prezent, cu peste +12.000 de participanți în total.

Conferința Spital-Connect a fost organizată de Oameni și Companii-OSC în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS și creditată cu 15 Puncte de Formare Continuă ANMCS.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: HP, Schrack Seconet, Syonic, Klintensiv, NoventIQ, InnovateIT, Multi Cleaning System, LiamedeClinic Hub, EventsOnline.ro, MedicalManager.ro, Diabeta, MedicaAcademica.