dentestet_logo.jpgUnul din trei elevi între 7 și 9 ani pierde anual 20 de ore de școală din cauza problemelor dentare netratate la timp. Conform ultimelor studii desfăşurate în Statele Unite ale Americii, elevii pierd anual peste 50 de milioane de ore de școală din cauza problemelor care apar în urma netratării la timp a afecțiunilor dentare, precum durerea sau necesitatea tratamentului de urgență.

Din acest motiv, specialiștii recomandă ca problemele dentare să fie tratate în timpul vacanțelor, în special vara, când cei mici sunt relaxaţi şi dispun de mult timp liber.

Medicii avertizează că rămase nerezolvate, afecţiunile dentare ale copiilor pot conduce la probleme de vorbire, inabilitatea de a dezvolta o viaţă socială normală sau chiar la scăderea respectului de sine. Acestea trebuie însă tratate diferit, în funcţie de vârstă, avertizează medicii stomatologi pediatri. Cariile sunt asociate cu dinţii permanenţi, însă ele apar frecvent şi în cazul dinţilor de lapte şi pot avea efecte negative asupra creșterii sănătoase a dinţilor permanenţi, afectând rădăcinile acestora. Mai mult, netratarea dinţilor de lapte poate avea consecinţe pe termen lung atât asupra danturii definitive, cât şi asupra întregului organism, infecțiile dentare fiind transmise prin fluxul sangvin către organele vitale.

“28% dintre copiii sub 5 ani au carii, ceea ce este un fapt îngrijorător. Problemele dentare pot fi destul de greu de depistat la vârste mici, de cele mai multe ori acestea putând fi observate doar de către medicul dentist. APDA (Asociaţia Americană a Medicilor Pedodonţi) recomandă ca prima vizită la dentist să fie făcută la 6 luni după apariţia primului dinte sau cel târziu la vârsta de 2 ani, iar ulterior copilul să fie consultat o dată la 6 luni de către medicul dentist. În plus, cel mai bine este ca cei mici să fie trataţi de un specialist în stomatologie pediatrică pregătit pentru lucrul şi comunicarea cu aceştia, într-un mediu creat special pentru copii astfel încât mersul la medic să nu se transforme într-o experienţă traumatizantă”, a declarat Dr. Oana Taban, Manager DENT ESTET 4 KIDS.

În cazul copiilor care au început deja să meargă la şcoală, afecţiunile dentare pot avea repercusiuni negative asupra dezvoltării lor intelectuale şi sociale. Aceştia pot avea probleme de concentrare şi de memorie.

În plus, afecţiunile dentare crează dificultăţi în alimentaţia zilnică a copiilor. Pot apărea astfel, cazuri în care cei mici nu se hrănesc adecvat, iar lipsa vitaminelor şi nutrienţilor necesari poate determina probleme de dezvoltare sănătoasă atât la nivel fizic, cât şi la nivel cognitiv şi intelectual. Deficienţele nutriţionale pot avea, de asemenea, efecte negative asupra performanţelor şcolare, abilităţii de concentrare şi îndeplinire a sarcinilor, precum şi asupra comportamentului.

Copiii au adesea probleme în a verbaliza durerea, manifestând de obicei mai vizibil efectele acesteia – anxietate, oboseală, depresie, iritabilitate sau refuzul de a se implica în activităţi care în mod normal le fac plăcere. Este astfel extrem de important ca parinţii să fie permanent atenţi la simptomele copiilor, să nu ignore problemele dentare şi să aleagă metode de tratament adecvate.

“Încă de la vârste mici, copiii trebuie să fie obişnuiţi cu mersul la medicul stomatolog, ca o deprindere pentru îngrijirea sănătăţii lor orale. Părinţii trebuie însă, să cântărească cu atenţie momentele în care îi aduc pe copii la stomatolog, dar şi metodele de tratament folosite pentru cei mici. Spre exemplu acum, în timpul vacanţei de vară, este o perioadă potrivită pentru mersul la dentist, deoarece copiii sunt relaxaţi şi deschişi la experienţe noi. În plus, pentru copiii anxioşi există metode noi de tratament care să le uşureze vizita la medic: inhalosedarea şi analgosedarea, tehnici de sedare de ultimă oră care nu prezintă absolut nici un fel de efect advers asupra organismului”, adaugă Dr. Oana Taban.

DentEstet_Kids.jpg

De peste 12 ani lider pe piața de servicii stomatologice din România și cu peste 15.000 de pacienți în cele 4 clinici, grupul DENT ESTET a fost în permanență, de la lansare și până astăzi, cel care a stabilit standardul de excelență în toată gama de servicii stomatologice. Rețeaua DENT ESTET cuprinde trei clinici pentru adulți și singura clinică stomatologică din România dedicată în exclusivitate copiilor și adolescenților, DENT ESTET 4 KIDS.

DENT ESTET 4 KIDS este prima clinică din Europa de Est dedicată în exclusivitate copiilor şi adolescenţilor, înfiintată în 2008 de către DENT ESTET. Aici sunt reuniţi cei mai buni specialişti în stomatologie pediatrică, alături de anestezişti specializaţi în tehnici de relaxare medie şi profundă, psihologi şi specialişti în psihiatrie infantilă, precum şi personal specializat în comunicarea cu copiii. Amenajarea clinicii este inspirată din universul copilariei, iar micuţii beneficiază de cabinete personalizate în funcţie de vârsta fiecărui pacient şi un spaţiu de joacă de 70 mp, plin cu jocuri, cărţi si jucării.

Vă aşteptăm cu drag la DENT ESTET!

HEAD OFFICE:
Blvd. Aviatorilor Nr. Telefon: 021 222 11 08

Mobil: 0744 60 20 20

www.dentestet.ro

REZIDENTIAL HERASTRAU:

Şos. Nordului Nr. 82-92

Telefon: 021 232 56 87

Mobil: 0744 66 26 63

DENT ESTET 4 KIDS:

Str. Av. Mircea Zorileanu Nr. 62B

Tel: 021 224 17 14

Mobil: 0755 60 20 20

www.de4kids.ro

Green Dental:

Str. Grigore Alexandrescu Nr. 7

Tel: 021 314 73 41

Mobil: 0723 60 20 20

www.greendental.ro