bolnav.jpgSecţia de boli psihice din localitatea Gura Văii, administrată de Spitalul judeţean de urgenţă din Drobeta Turnu Severin, se confruntă cu o situaţie delicată, care afectează actul medical, a declarat marţi medicul unităţii, Aneta Vlădoiu.


În spital se află internate 77 de persoane, dintre care numai jumătate reprezintă bolnavi cu probleme psihice, restul fiind cazuri sociale, de care ar trebui să se ocupe autorităţile locale sau ONG-urile specializate în protecţia tinerilor şi a bătrânilor, susţine aceasta.

”În acte, conform reglementărilor în vigoare, avem o capacitate de doar 50 de locuri, dar din cauză că multe persoane, abandonate de familii, au fost recuperate de pe stradă, am mai amenajat în plus alte 25 de paturi”, a precizat Vlădoiu. În opinia acesteia, este o greşeală ”să aduci sub acelaşi acoperiş oamenii bolnavi cu cei proveniţi din stradă”, mai ales că fondurile alocate spitalului nu s-au majorat cu procentul aferent locurilor suplimentate.


”Lipsa fondurilor afectează hrana persoanelor instituţionalizate şi sistemul de încălzire, motiv pentru care mulţi bolnavi, dar şi personalul format din 30 de asistenţi, infirmiere şi îngrijitoare, se plâng de condiţii vitrege”, a afirmat Vlădoiu. Ea a arătat că este necesară intervenţia autorităţilor publice locale pentru a lua măsuri astfel încât în secţia de boli psihice din localitatea Gura Văii bolnavii să fie trataţi corespunzător, iar pentru celelalte persoane să se înfiinţeze un azil. AGERPRES