MITHOS.jpgMarturiseste Mugurel Vintilescu, manager de vanzari in cadrul companiei MITHOS APARATURA MEDICALA, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National www.MedicalManager.ro.

Acesta semnaleaza faptul ca o alta dificultate pe care o intampina tot mai des in activitatea pe care o intreprinde este intarzierea platilor, uneori chiar si cu 12 luni.

– Compania MITHOS are ca obiect de activitate importul si distributia de aparatura electromedicala, aparatura de laborator si instrumentar medical. In ce an s-a infiintat compania si care au fost cele mai importante realizari intreprinse pana in prezent?

– Compania MITHOS APARATURA MEDICALA activeaza pe piata serviciilor medicale inca din anul 1991. De la inceput ne-am propus sa introducem pe piata din Romania aparatura si echipamente de cea mai buna calitate, la un pret convenabil pentru cumparatorii nostri. Principalul nostru scop este acela de a veni in intampinarea celor care ne solicita serviciile intr-un mod prompt, dand dovada de profesionalism si grija fata de clienti. Suntem mereu aproape de clientii nostri, oferindu-le o gama completa de produse, adaptate cererilor si nevoilor venite din piata.

– Va rog sa ne spuneti care sunt domeniile medicale catre care va indreptati atentia in mod special?
– MITHOS APARATURA MEDICALA are ca principale domenii de activitate importul, distributia si asistenta tehnica aferenta aparaturii electro-medicale, a aparaturii de laborator si a instrumentarului chirurgical. Ca si domenii de interes putem enumera: investigatiile, diagnosticarea, chirurgia si sterilizarea.

– Vorbiti-ne putin despre oferta de produse a companiei MITHOS. Ce fel de produse si servicii oferiti clientilor dumneavoastra, ce caracteristici au acestea si cu ce furnizori colaborati?

– In prezent, colaboram cu furnizori din Italia, Germania sau SUA, iar produsele noastre sunt de ultima generatie si de o calitate deosebita. Suntem mereu atenti la evolutia noilor tehnologii in materie de aparatura si instrumente medicale, astfel incat sa oferim beneficiarilor nostri produse performante, care sa le usureze activitatea si sa aiba un grad ridicat de fiabilitate si eficacitate.
Dintre produsele noastre, amintim: dispozitive medicale: stetoscoape, tensiometre, oftalmoscoape, laringoscof; aparatura pentru fizioterapie; aparatura pentru chirurgie: aspirator Super Vega, lampa scialitica; instrumente folosite in chirurgie: foarfeci, bisturiu sau forceps; ace chirugicale; hartie termica etc.

– Cu cati clienti ati colaborat pana acum? Ne puteti da cateva exemple?

– Inca de la infiintare, compania noastra a colaborat cu majoritatea spitalelor judetene si orasenesti. Dupa anul 2000 un segment de piata deosebit de important pentru noi, pe care l-am abordat , a fost reprezentat de clinicile si cabinetele private.

– Care sunt in opinia dumneavoastra, avantajele pe care le detineti fata de celelalte companii de profil de pe piata autohtona? De ce ar trebui un potential client sa va aleaga produsele?

– Datorita experientei de 18 ani in piata medicala , cunoastem deja stilul de lucru si necesitatile functionale ale majoritatii clientilor. Clientii trebuie sa tina cont de experienta – distributie – service, raportul calitate / pret.

– Spuneti-ne care sunt dificultatile si problemele pe care le intampinati in activitatea pe care o intreprindeti? Cum credeti ca ar putea fi solutionate acestea?

– Principala problema cu care ne confruntam este faptul ca, in cadrul licitatiilor, nu se tine cont de raportul calitate-pret, dominand asadar pretul cel mai scazut, conform achizitiilor. De asemnea, as semnala faptul ca o alta dificultate pe care o intampinam tot mai des in activitatea pe care o intreprindem este intarzierea platilor, chiar si cu 12 luni.

– Sunteti de parere ca recesiunea economica va afecta veniturile companiei anul acesta? Cu ce cifra de afaceri ati incheiat anul 2008 si ce asteptari aveti pentru acest an?

– Deoarece lucram majoritar cu unitatile bugetare, este normal sa fim afectati de recesiune, bugetele unitatilor sanitare fiind micsorate. Ritmul achizitiilor si al platilor fiind mai mic decat in 2008, ne asteptam ca pe ansamblu anul 2009 sa fie mai slab ca 2008.

– Care sunt cele mai importante obiective propuse pentru urmatoarea perioada de timp?

– Sa ne mentinem pe piata medicala, la aceleasi standarde de lucru cu beneficiarii.