sanador.jpgPrimul spital privat cu servicii medicale complete din România a fost inaugurat joi în Bucureşti. Spitalul are o suprafaţă de 18.000 mp şi o capacitate de 290 de paturi şi dispune de cele mai noi tehnologii, aparatură de ultimă generaţie şi personal medical profesionist, oferind tratamente la standarde europene.

„Din dorinţa de a oferi totul din punct de vedere medical pacienţilor noştri şi cu un efort susţinut de peste doi ani, am deschis Spitalul Sanador care cuprinde toate specialităţile medicale şi chirurgicale, fiind singular din acest punct de vedere pe piaţa de profil din România. Aici se regăsesc
şi arii mai puţin abordate în sistemul privat, cum ar fi Departamentul de cardiologie intervenţională, în cadrul căruia funcţionează laboratoarele de cateterism şi electrofiziologie”, a declarat dr. Doriana Carmen Andronescu, director general Sanador.

Spitalul oferă un confort specific unui hotel de cinci stele, dispune de un bloc operator format din şapte săli de operaţie, 17 posturi de terapie intensivă pentru adulţi, 7 posturi de terapie intensivă neonatologie şi câte un compartiment de primiri urgenţe pentru adulţi şi copii. Blocul de naşteri din cadrul spitalului are trei săli de naştere şi de intervenţii chirurgicale ginecologice, fiind conectat cu secţia de terapie intensivă neonatologie cea mai performantă din sectorul medical privat asigurând gradele de asepsie necesare, a precizat conf. dr. Dan Herghelegiu, directorul medical.


Acesta a subliniat că nou-născuţii pot rămâne cu mamele lor în rezerve sau pot sta în secţia de nou-născuţi sub atenta supraveghere a personalului medical. Conf. dr. Herghelegiu a mai evidenţiat că unitatea sanitară deţine cel mai performant bloc operator din sistemul privat şi nu are niciun concurent în ceea ce priveşte dotarea şi condiţiile de concepţie. El a mai amintit că aici se va dezvolta o secţie de neurochirurgie care va face intervenţii la baza craniului pentru tumori cu leziuni minime ale ţesuturilor sănătoase. Totodată, se va dezvolta endocrinologia care va aborda patologia tiroidiană şi suprarenalele.


Conf. dr. Herghelegiu a spus că în cadrul departamentului de cardiologie intervenţială funcţionează laboratorul de cateterism cardiac utilat cu angiograf Siemens de ultimă generaţie. El a subliniat că în secţia de urgenţă a spitalului funcţionează dispeceratul şi asistenţa medicală de urgenţă 24 de ore din 24, deţinând propria flotă de ambulanţe disponibile non-stop. Investiţia a costat 40 milioane de euro, 30 milioane euro pentru construcţie şi 10 milioane euro pentru dotări. Privitor la preţurile care vor fi practicate pentru o naştere, dacă este cezariană – 9.000 de lei la medicul specialist, dacă este naturală – 6.200 de lei. O operaţie de apendicită, în funcţie de modalitatea de abordare, costă între 4.700 şi 5.500 de lei. AGERPRES