Primul proiect de transfer tehnologic din domeniul imagisticii cardiovasculare din România, eCardio, câştigat de echipa Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a fost lansat, joi, în deschiderea celei de XXI-a ediţii a Conferinţei Naţionale cu Participare Internaţională CardioNET, desfăşurată la Castelul Teleki din Dumbrăvioara.

„Lansăm astăzi proiectul de cercetare eCardio, primul proiect de transfer tehnologic din domeniul imagisticii cardiovasculare din România, finanţat prin fonduri europene şi câştigat de echipa Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în colaborare cu Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardio Med. Acest proiect a fost câştigat de echipa de cercetători din Clinica de Cardiologie, recent a fost semnat contractul de finanţare, astfel încât va fi derulat începând cu luna ianuarie. Practic va prelua rezultatele cercetărilor premergătoare pentru a le transforma într-un produs destinat pacienţilor cardiovasculari, bazat pe inteligenţă artificială, pe utilizarea metodelor moderne de telemedicină, un produs care să amelioreze tratamentul pacientului cardiovascular. Proiectul se derulează prin ADR Centru, finanţat prin Ministerul Dezvoltării, componenta de dezvoltare a transferului tehnologic”, a declarat şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Theodora Benedek.

Proiectul eCardio are o valoare de 1,6 milioane lei, se va derula pe parcursul a doi ani şi se va desfăşura într-un centru de transfer tehnologic care deja a fost acreditat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va fi coordonat de renumitul cardiolog dr. Imre Benedek, autorul a numeroase premiere medicale din România, în domeniul cardiologiei intervenţionale. AGERPRES