oprescu_sorin_.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că doreşte ca lucrările la spitalele „Dr. Victor Gomoiu” şi Foişor să fie finalizate până la sfârşitul anului, iar în 2015 să înceapă utilarea lor. El a făcut această declaraţie în contextul participării sale, miercuri, la deschiderea unui nou centru de senologie la Spitalul clinic „Sfânta Maria”.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, noul Spital Gomoiu va fi primul spital de urgenţă pentru copii din Capitală, construit şi dotat de Municipalitate în ultimii 30 de ani. Totodată, va fi primul spital universitar de pediatrie din ţară (toate secţiile vor fi baze de învăţământ universitar şi postuniversitar). Va fi dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie, în conformitate cu standardele UE.
Suprafaţa construită a noului spital va fi de 19.260 mp, iar capacitatea de 278 de paturi. Vor fi realizate zece săli de operaţie. Parcarea va avea o capacitate de 119 locuri, iar spaţiile verzi se vor întinde pe 3.400 mp. Vechea clădire a Spitalului Gomoiu va deveni centru de formare profesională, cu săli de curs, de conferinţe, biblioteci, laboratoare pentru studenţi etc.

Oprescu declara, pe 29 noiembrie 2013, că prin lucrările realizate la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se va oferi o alternativă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, deoarece acesta a devenit neîncăpător.
Municipalitatea preciza că lucrările pentru extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului clinic de copii

„Dr. Victor Gomoiu” au început în iunie 2013.
În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor, startul lucrărilor de modernizare şi extindere a fost dat la mijlocul lunii martie 2013. Prin noile construcţii se măreşte capacitatea spitalului, crescând numărul de paturi de la 119 la 247 (241 paturi + 6 paturi fizioterapie) şi al sălilor de operaţie de la cinci la opt. De fapt, se produce dublarea numărului de operaţii care se efectuează anual şi prin crearea unor săli speciale de preanestezie ce permit o dinamizare a acestor intervenţii chirurgicale, preciza Municipalitatea.

Referitor la Spitalul Foişor, edilul Capitalei aprecia că acesta a devenit „un pilon prin profesionalism”. „Mărind capacitatea spitalului şi a sălilor de operaţii avem garanţia că îi putem servi şi mai bine pe bucureşteni sau pe cei care au nevoie de sănătate”, spunea edilul-şef. AGERPRES