spitalul_arsiPrimarul sectorului 1, Dan Tudorache, care a vizitat, miercuri, Spitalul de Arși, unde au loc lucrări de reabilitare a Secției de terapie intensivă, a declarat că renovarea va fi încheiată în luna decembrie, când urmează să fie instalată și aparatura medicală.

„Lucrările sunt în grafic. Am spus că în luna decembrie vom pune la dispoziția cetățenilor această secție ATI. Sunt lucrări ample. Pe parcurs au descoperit tot felul de probleme pe care noi trebuie să le rezolvăm. Dar, în luna decembrie, vom avea spital de arși în România”, a precizat edilul.

El a menționat că suma prevăzută inițial de către municipalitate pentru proiect a fost de 250.000 de euro, dar că aceasta ar putea crește având în vedere că Primăria sectorului 1 suportă în totalitate costul reparațiilor și al aparatelor medicale, fără nicio contribuție din partea Ministerului Sănătății.

Referindu-se la proiectul construirii unui spital municipal în zona de nord a Capitalei, primarul a precizat că terenul a fost achiziționat, urmând să fie realizat studiul de fezabilitate. „Noi am achiziționat terenul, urmează să facem studiul de fezabilitate, după care — să avem sprijinul ministerului — și să dăm drumul la treabă. Eu vreau să termin acel spital în acest mandat. Va fi cel mai mare din România — spital de stat”, a declarat el.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Dan Tudorache s-au întâlnit, pe 12 august, pentru a discuta despre reabilitarea Secției de terapie intensivă a Spitalului de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial. Pe 23 octombrie, Vlad Voiculescu a declarat că ”situația” de la Spitalul de Arși din București se îmbunătățește, menționând că a fost renovată secția de Terapie Intensivă și vor fi construite șase camere pentru pacienții cu probleme grave.

De asemenea, pe 26 august, Primăria sectorului 1 a anunțat că, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, va investi în construirea unui centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generație, care va fi situat în zona de nord a Capitalei. Noua clinică ar urma să funcționeze ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toți bucureștenii. În acest centru se vor efectua investigațiile, diagnosticul, tratamentul, dar și recuperarea pacienților, anunța biroul de presă al primăriei. Noul spital din sectorul 1 va respecta toate standardele de asistență medicală pentru cazurile de urgență. În plus, spitalul va funcționa ca un centru universitar pentru studenții la medicină și medicii rezidenți, menționa sursa citată. AGERPRES