Primarul oraşului vasluian Negreşti, Vasile Voicu, s-a declarat, luni, nemulţumit de tergiversarea procesului privind redeschiderea spitalului din localitate, închis în urmă cu doi ani, în timpul guvernării PDL. Primăria Negreşti se află în litigiu cu o firmă din capitală care a avut un contract încheiat cu vechiul Consiliu Local privind o concesiune pentru o perioadă de 15 ani.

“Firma din Bucureşti a cerut despăgubiri în valoare de 5 milioane de euro pentru neutilizarea spaţiului, dar nu a precizat cui se adresează plângerea, fostului primar, actualului primar, sau Consiliului Local Negreşti. Am solicitat repunerea pe rol a procesului, dar aceasta fost respinsă, rămânând varianta recursului la Curtea de Apel Iaşi. În justiţia română se fac încă multe nedreptăţi şi încă mai sunt subordonări politice în acest domeniu. Anumiţi oameni din zonă încearcă pe anumite căi şi se pare că reuşesc să manipuleze, asta în detrimentul a peste 60.000 de cetăţeni care aşteaptă redeschiderea spitalului”, a declarat edilul din Negreşti.

Spitalul orăşenesc din Negreşti a fost închis în primăvara anului 2011 la doar câţiva ani după ce fusese modernizat şi reabilitat. Odată cu închiderea unităţii sanitare, toţi bolnavii din Negreşti şi din localităţile limitrofe au fost nevoiţi să se deplaseze la Vaslui, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, lucru care a stârnit nemulţumirea cetăţenilor. Redeschiderea acestui spital a făcut subiectul multor dezbateri şi a constituit una dintre promisiunile electorale ale actualului primar de Negreşti, Vasile Voicu. Autorităţile doresc să reînfiinţeze spitalul ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. AGERPRES