Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că a transmis Secretariatului General al Guvernului documentaţia necesară pentru preluarea în administrare a Spitalului CFR din oraş, acesta fiind ultimul pas administrativ înaintea luării unei decizii finale privind transferul.

„La finalul săptămânii trecute, am transmis la Guvern o documentaţie complexă şi angajamentul nostru clar să preluăm spitalul. Avem capacitatea să facem investiţii şi să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timişoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene care în următorii ani vor însemna condiţii şi servicii medicale de calitate ridicată pentru timişoreni şi pacienţii din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timişorenilor şi să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include şi pe acesta în fluxul de modernizare şi atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătăţii, când nevoile sistemului medical local sunt aşa de mari”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluări a Spitalului CFR de către municipalitate în 27 decembrie 2022, iar Guvernul a publicat anunţul privind criteriile care trebuie îndeplinite de instituţiile care solicită transferul spitalelor CFR în 14 iulie 2023.

La începutul lunii martie, primarul Dominic Fritz a participat, la Bucureşti, la o întâlnire cu premierul de atunci, Nicolae Ciucă, şi cu vicepremierul Sorin Grindeanu pe tema Spitalului CFR. Transferul Spitalului CFR ar trebui decis până la finalul acestui an.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 paturi şi acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi şi servicii paraclinice în mai multe specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Primăria Timişoara are în subordine Spitalul Municipal de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu”. AGERPRES