Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat, pe 8 iunie, indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru construirea unui ambulator la Spitalul de boli infecţioase şi tropicaleVictor Babeş„. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară. În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a pledat pentru această iniţiativă.

„La Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ‘Victor Babeş’ este o aglomeraţie sufocantă. Există doar posibilitatea de a te trata în spital. Nu avem până acum o secţie de ambulator, deci o policlinică, ceea ce este destul de grav, pentru că pacienţi cu forme uşoare şi, să spunem, nepericuloase ale unor afecţiuni pot să intre în contact cu bolnavi care au o stare mai dificilă, mai gravă. Vă propun să aprobăm indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate, pentru construirea unui ambulator, deci a unei policlinici, la Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ‘Victor Babeş’. Vom avea, practic, 16 cabinete, vom avea sală de aşteptare separată. De asemenea, vor fi locaţii speciale şi pentru copii. În maximum nouă luni de zile ne propunem să realizăm acest ambulator, iar suma nu este una foarte mare: 1,6 milioane euro”, a explicat primarul general.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, realizarea clădirii va genera o suprafaţă construită propusă de 555 mp şi o suprafaţă desfăşurată propusă de 1.121 mp, cu regim de înălţime P+1E. „Clădirea propusă va fi utilizată ca spaţiu pentru policlinica Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr.Victor Babeş, adăpostind spaţii de tratament de scurtă durată, cabinete de consultaţie pentru specialităţile prevăzute în tema de proiectare, săli de primire pacienţi, spaţii de circulaţie şi evacuare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii pentru personal, depozitări şi spaţii tehnice”, relevă sursa citată.

Proiectul presupune realizarea unei unităţi spitaliceşti cu 16 cabinete de consultaţii, trei saloane spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii, două săli de aşteptare şi funcţiunile anexe, precum şi zona de zi personal, vestiare, camera pentru depozitare, etc. AGERPRES