Pe 16 aprilie, conducerea Spitalului Orășenesc Buhuși a primit vizita delegației Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România în cadrul DG Regio al C.E. La discutii au participat președinte al Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, primarul Orasului Buhuși, Vasile Zaharia , precum și alte persoane cu atribuții în accesarea de fonduri europene.

Potrivit managerului spitalului din Buhuși, Constantin Poiană, discuțiile s-au axat pe atragerea de fonduri nerambursabile, atât la nivel de comunitate, cât și la nivelul Spitalului Orășenesc Buhuși, care are deja în derulare un proiect cu o valoare de 6.395.477,42 lei și în evaluare un proiect de peste 2,5 milioane de euro , ambele inițiate de Consiliul Local Buhuși și Primăria Buhuși.

Carsten Rasmussen a adresat întrebări despre activitatea spitalului, resursa umană, aria de acoperire și patologia deservită. De asemenea , a fost evaluat stadiul lucrărilor din spital, fiind vizitate secția Medicină Internă și terasa unde urmează să fie montate panourile solare pentru producerea apei calde menajere și panourile fotovoltaice pentru producerea energiei electrice.